Трамп зробив нову спробу приборкати імміграцію

Президент США Дональд Трамп і далі робить те, що зовсім не подобається мільйонам людей з різних країн світу, в тому числі й України. Він шукає будь-які можливості і зачіпки, щоб істотно зменшити потік іммігрантів до країни.

Дональд Трамп не збирається зупинятися в спробах обмежити потоки іммігрантів, які щороку використовують будь-які можливості, щоб перебратися на постійне місце проживання до Сполучених Штатів.

Однією з таких можливостей є те, що американські громадяни мають право запрошувати до країни іноземців. Однак Дональд Трамп поставив уряду завдання ввести в дію закон, який так і не був повністю впроваджений і виконаний при Біллі Клінтоні в 1996 році. Згідно з цим законом, американці, які запрошують до країни мігрантів, будуть нести фінансову відповідальність у разі, якщо ті зажадають виплачувати їм соціальну допомогу від держави. Правила повинні бути розроблені президентською адміністрацією протягом 90 днів.

В опублікованій Білим домом записці підкреслюється, що «фінансові спонсори, які зобов’язуються надавати фінансову підтримку іноземцю в разі, якщо іноземець подає заявку або вже отримує державні пільги, повинні будуть виконувати свої зобов’язання відповідно до закону».

Звичайно, не всі в США спокійно сприймають нововведення. Тодд Шульте, який очолює проімміграційну групу FWD.us, впевнений, що «це погана політика, спрямована на створення страху і плутанини в спільнотах іммігрантів, і ще один приклад того, як адміністрація Трампа скорочує нашу легальну імміграційну систему …»

Нагадаємо, раніше ми писали, що згідно з новою міграційною політикою Сполучених Штатів пропонується змінити систему відбору іноземних громадян, які хочуть переїхати до країни.

Згідно з оновленими статистичними даними, за три квартали 2018 фінансового року американське громадянство прийняли 544 тисячі іноземців.