В Україні зменшуються обсяги промислового виробництва

Згідно з підсумками роботи української промисловості за перше півріччя 2019 року, падіння промислового виробництва в Україні в річному обчисленні склало 2,3 відсотка.

Невеселими виявилися підсумки роботи промислового сектора української економіки. Крім березня і квітня в інші місяці першого півріччя зафіксовано значне падіння обсягів виробництва.

Якщо в травні падіння склало всього 0,5 відсотка, то в червні – вже 3,7 відсотка.

Поки гнітюча картина спостерігається у добувній промисловості, металургії. Однак найбільш серйозне падіння зафіксоване в машинобудуванні – 13,3 відсотка в порівнянні з червнем минулого року.

Особливістю системної кризи української промисловості є те, що погіршення відбувається в усіх її галузях. Тільки фармацевтична галузь змогла зберегти обсяги виробництва, оскільки вдалося істотно наростити експортні поставки продукції.

За оцінками незалежних експертів, негативні тенденції в українській промисловості в найближчі роки будуть тільки зростати.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що експерти Міжнародного валютного фонду (МВФ) вважають, що економіка України в 2019 році зросте на 2,7 відсотка.

Роздрібна торгівля в Україні за підсумками першого кварталу цього року зросла на 19 відсотків у порівнянні з аналогічним періодом 2018 року.