Плата за громадянство США збільшиться вдвічі

Для тих іммігрантів, які планують подати заяву для отримання громадянства США, Служба громадянства та імміграції Сполучених Штатів Америки (USCIS) підготувала неприємний сюрприз. Прийнято рішення про підвищення плати за подачу заяви на натуралізацію з 640 доларів майже вдвічі – до 1170 доларів.

Природно, що реакція організацій із захисту прав іммігрантів на таке нововведення вкрай негативна. Вони виступають проти такого різкого підвищення збору за оформлення громадянства і закликають правомочних іммігрантів подати заяву на оформлення громадянства до того, як ціна за оформлення зросте.

Організації які займаються захистом прав іммігрантів, в тому числі Католицька юридична імміграційна мережа, Юридичний ресурсний центр для іммігрантів об’єдналися і подали скаргу на рішення USCIS до окружного суду США.

Метою подачі скарги є відстрочка початку дії нових зборів за оформлення громадянства. Також позивачі впевнені, що порушений Федеральний закон про реформу вакансій при призначенні Кена Кучинеллі виконуючим обов’язки директора USCIS.

Таким чином, якщо в результаті судового розгляду буде доведено, що Кучинеллі не може займати свою посаду, то всі його дії і прийняті рішення автоматично будуть визнані недійсними, в тому числі і підвищення збору за отримання громадянства.

Нагадаємо, раніше ми писали про рішення суду, яке забороняє американським прикордонникам без особливих причин перевіряти у іноземців, що в’їжджають на територію США, ноутбуки, планшети, смартфони.

Суд постановив, що заборона президента США Дональда Трампа на в’їзд іноземців без медичної страховки суперечить чинним законам.