Близько двох сотень мігрантів застрягли на кордоні Мексики та США

Недалеко від Сан-Дієго на американо-мексиканському кордоні застрягла група, що складається з двохсот мігрантів, які прибули з Гондурасу, Гватемали і Сальвадору.

Американо-мексиканская граница фото

За твердженням американських прикордонників, із-за напливу охочих перетнути кордон, вони просто не встигають перевіряти документи.

Велика група іммігрантів була зібрана організацією «Люди без кордонів». Свій шлях вона розпочала в Мексиці ще 25 березня. Люди добиралися до кордону усіма можливими способами і видами транспорту: залізницею, автобусом і навіть пішки.

Величезний шлях довжиною більше 3 тисяч кілометрів був проведений біженцями з метою потрапити в США і просити політичного притулку, оскільки в країнах, де вони живуть їх переслідують. Багато мігрантів подорожують з дітьми.

На затвердження прикордонників про те, що вони не можуть так швидко перевіряти всі документи з-за того, що пункт пропуску Сан-Ісідро переповнений, представники групи біженців підкреслюють, що співробітники прикордонного відомства протягом тривалого часу не пропустили на територію США жодної людини.

Раніше американський президент Дональд Трамп заявляв, що угода про Північноамериканську зону вільної торгівлі (NAFTA) може бути розірвано, якщо Мексика не вживе заходів, щоб зупинити потік мігрантів в Штати.

Джерело: www.eurabota.ua