Влада Польщі зацікавлені у видачі українцям видів на проживання

Число іноземців, які з січня по червень отримали посвідку на проживання в Польщі, зросла на 25 тисяч осіб.

Польша фото

Серед 350 тисяч іноземних громадян, які живуть і працюють в Польській Республіці, що отримали посвідку на проживання, українців – 163 тисячі. Нові статистичні дані повідомив високопоставлений чиновник з Управління з питань іноземців Якуб Дудзяк, інформує «Польське Радіо».

Як випливає з повідомлення департаменту, серед іноземних громадян, які приїхали з метою працевлаштування в Польщі, зацікавленість отримання виду на проживання досить велика, навіть незважаючи на те, що динаміка зростання кількості поданих заявок було на третину менше, якщо порівнювати з аналогічним періодом минулого року.

Якуб Дудзяк підкреслив, що за перші шість місяців 2017 року дозвіл на перебування в країні отримали 36 тисяч іноземних громадян, а за перше півріччя 2018 – 25 тисяч. З цього числа, 18 тисяч видів на проживання отримали українські громадяни.

«Все більше іноземців хоче залишитися в нашій країні на більш тривалий час, про що свідчить кількість заяв про отримання дозволу на перебування, а також кількість осіб, які мають такі документи. Це поступове і постійне збільшення, яке триває з 2014 року, в основному завдяки іммігрантам з України “, – сказав Дудзяк.

У більшості випадків громадяни з інших країн прибувають до Польщі з метою працевлаштування в різних секторах економіки. Кожен десятий приїжджає за сімейними обставинами, а 7 відсотків заявників приїжджають вчитися в польські університети.

Джерело: www.eurabota.ua