У США вперше нелегальний мігрант отримала можливість працювати на державній посаді

Лізбет Матео – нелегальний іммігрант з Мексики працює адвокатом, активно займається захистом прав іммігрантів у своїй громадській діяльності, їй вдалося отримати посаду в Консультативному комітеті Сенату Каліфорнії.

Нелегальный иммигрант из Мексики

Лізбет Матео, сама будучи незареєстрованим мігрантом, на своїй новій посаді займається наданням доступу до програм з навчання Каліфорнійського університету для студентів з низьким доходом (California Student Opportunity and Access Program).

Родом Лізбет з Мексики, в 14 років разом з батьками вона приїхала в Сполучені Штати Америки. В Університеті Санта-Клара закінчила юридичний факультет. Сама, будучи нелегальним іммігрантом, веде активну громадську роботу у боротьбі за права таких, як сама.

Активістка стверджує, що в останні роки студентів, які знаходяться в такому ж становищі в країні, як і вона, стало набагато більше. В структурах, які приймають щодо них важливі рішення, людей, які змогли б на належному рівні захищати їх інтереси, як і раніше недостатньо, тому цю задачу на своїй новій посаді вона намагатиметься вирішувати, як можна більш ефективно.

Член Сенату Каліфорнії Кевін де Леон уїдливо заявив, що «поки президент Дональд Трамп концентрується на стінах, Каліфорнія буде концентруватися на можливостях».

Також він додав, що Лізбет Матео, незважаючи на великий ризик для своєї власної навчання і майбутньої кар’єри, мужньо захищає права людей, які хочуть чесно працювати в США, швидко інтегруватися в американське суспільство.

Джерело: www.eurabota.ua