Визначені міста Німеччини, де найбільш вигідно працевлаштуватися іммігрантам

Для трудових іммігрантів або тих, хто планує переїжджати у Німеччину на постійне місце проживання, питання співвідношення зарплати і витрат – один із найголовніших.

 priezd-v-germaniju

Відмінна, високооплачувана робота і при цьому можливість платити невелику орендну плату за житло плюс інші витрати – зовсім не міф, як може здатися на перший погляд.

Аналітики Інституту економіки в Кельні зробили спеціальне дослідження, щоб визначити регіони, де найкраще співвідношення між зарабатываемыми грошима і цінами на оренду житла.

Згідно з результатами дослідження, найбільш вигідно людям, які хочуть жити і працювати в Німеччині, оселитися в Нордхорне (Нижня Саксонія), Плауен (Саксонія), Зуль (Тюрінгія) і Weiden (Баварія). Наприклад в Нордхорне не вистачає 4 тисячі кваліфікованих фахівців у багатьох секторах економіки, при цьому орендна плата на 22 відсотка нижче, ніж в середньому по країні. Але рекордсменом в Німеччині по дешевизні арендованого житла є місто Плауен. Оренда квартири тут на 40 відсотків дешевше середнього показника по країні, а на місцевому ринку праці на сьогоднішній день 2,5 тисяч вакансій.

Найбільш затребуваними професіями в цих та інших регіонах Німеччини є електрики, металурги, офіціанти, водії вантажних автомобілів, автобусів, вихователі, санітари, логопеди.

Джерело: www.eurabota.ua