Італія заплатить ще мільярд за те, що хоче жити в борг

Італія може зазнати великі збитки за те, що не збирається виконувати фіскальні вимоги ЄС. Сума штрафу за збільшення державного боргу Італії може скласти 1 мільярд євро.

Так, в Брюсселі не задоволені тим, що Італія допустила збільшення гос.боргу в розмірі 132% від ВВП.

Читайте також: Греція попросила Німеччину обговорити питання про військові репарації

Найбільші претензії до уряду Італії має Європейська Комісія, яка вже порекомендувала почати дисциплінарну справу по відношенню до уряду Італії, який довів державний борг країни до розмірів, що суперечать дійсній фіскальній політиці ЄС.

На даний момент проводиться процедура початку дисциплінарного діловодства щодо Італії.

У Брюсселі відзначили, що уряд країни не виконує вимоги влади ЄС по відношенню до притримування допустимого рівня державного боргу.

Так, згідно з даними державної статистики, державний борг республіки Італія перевищує 132% від розміру загального ВВП республіки.

Однак, згідно з положеннями Маастрихської угоди, якою регулюється внутрішній порядок ЄС, внутрішній борг країни-члена ЄС не повинен перевищувати 60% від розміру ВВП.

Відзначимо, що більше боргів в ЄС лише у Греції, яка повинна міжнародним кредиторам понад 2, 3 мільярдів євро. Крім того, зростання гос.борга Афін лише зростає і в найближчі кілька днів складе більше 135 відсотків від розмірів ВВП.

Причиною настільки несприятливу екологічної ситуації в Італії послужив той факт, що країна обслуговує свій борг за вкрай високою ставкою, яка призводить до дисбалансу при формуванні фіскальної політики.

На даний момент Рим хочуть покарати на дисциплінарному рівні. Якщо влада країни не прислухається до думки Брюсселя, то їх можуть оштрафувати, мінімум на 1 мільярд євро.