Китай помістив на карантин ціле місто недалеко від кордону з М’янмою після виявлення трьох заражених COVID-19

“Китай помістив на карантин місто недалеко від кордону з М’янмою і почав тестування всіх його жителів після виявлення трьох інфікованих новим коронавірусом”, – повідомляє AFP.

Країна, в якій коронавірус з’явився в кінці минулого року, вже кілька місяців контролює епідемію на своїй території. Реєструється лише кілька нових інфікованих в день, і майже всі вони повернулися з-за кордону і після прибуття поміщаються на карантин.

Місто Джуйлі, що знаходиться на карантині, розташоване в південно-західній провінції Юньнань, з населенням 210 000 чоловік. Це важливий транзитний пункт між Китаєм і М’янмою.

“Всі місцеві жителі повинні залишатися вдома і будуть перевірені на коронавірус”, – заявили в мерії. Крім того перекриті всі в’їзди і виїзди з міста.

Всі магазини в Джуілі закриті, крім супермаркетів, аптек і продуктових ринків.

“Заражені Сovid-19 прибули з М’янми”, – заявила муніципальна влада, яка пообіцяла суворі покарання всім, хто незаконно перетинає кордон.

“Міністерство охорони здоров’я Китаю оголосило сьогодні про 8 нових заражених коронавірусом, всі вони прибули з-за кордону”,- повідомляє ТАСС.

За останні 24 години не було смертей від нового коронавіруса, 11 осіб виписано з лікарні.

З початку пандемії в Китаї було виявлено 2653 інфікованих людини, які прибули з-за кордону, 2511 з яких вже одужали, а решта 142 перебувають у лікарні, причому один перебуває у важкому стані. Серед інфікованих з-за кордону смертей немає.

За останніми даними, в Китаї коронавіруом заразилися 85202 людини. 4634 з них загинули, 80 426 одужали.