Біржовий індекс Dow Jones встановив історичний рекорд

У п’ятницю, 10 січня, американський індекс Dow Jones вперше за весь час свого існування досяг значення в 29.000 пунктів.

Рекордно-високий рівень був досягнутий після стрімкого зростання акцій технологічного сектора і сектора охорони здоров’я. Також на рекордно високому рівні в п’ятницю перебували й інші основні індекси США.

На зростання індексів навіть не вплинуло те, що згідно зі статистичними даними уряду, кількість робочих місць в грудні 2019 року збільшилась всього на 145 тисяч, що набагато нижче прогнозованих аналітиками 164 тисяч вакансій.

Виробничий сектор США показує тенденції до зниження, але темпи зростання зайнятості виявилися достатніми для того, щоб підтримати найтриваліше в історії економічне зростання.

Безробіття знаходиться на найнижчому рівні за останні 50 років – 3,5 відсотка.

Значне зростання акцій зафіксовано в технологічному секторі, який протягом останніх 10 років залишається лідером ринку. Зокрема, кращі, ніж прогнозували експерти продажу iPhone 11, сприяли тому, що акції Apple Inc зросли на 0,8 відсотка.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що індекс виробництва в США у грудні 2019 року знизився до 47 відсотків, це найнижчий рівень з червня 2009 року.

За даними Держстату, в листопаді 2019 року українська промисловість впала на 7,5 відсотка в порівнянні з листопадом 2018 року.