КНДР наполягає на реалізації п’ятирічки без іноземної допомоги

Офіційна газета Північної Кореї в середу закликала до активізації зусиль з реалізації незалежної економіки без іноземної допомоги на тлі боротьби за досягнення ключових п’ятирічних цілей, оголошених на партійному з’їзді в минулому місяці, повідомив Йонхап.

«Коли ми стикаємося з труднощами у виконанні наших завдань, ми не повинні покладатися на допомогу ззовні або на вищому рівні, а вирішувати проблеми в тісній співпраці з виробничим сектором, дослідженнями і розробками», – йдеться в статті в Rodong Sinmun, органі правлячої партії Півночі .

Документ підкреслює важливість співпраці між різними секторами економіки і застерігає від спеціалізації і централізму, які підривають колективістський соціалізм. В окремій статті газета закликала високопоставлених чиновників працювати з більшою самовіддачею і відповідальністю, так як їх високий статус є ознакою великої довіри і очікувань.

Північна Корея активізувала свої заклики до незалежності від іноземної допомоги в своєму економічному розвитку з початку минулого року. На восьмому з’їзді правлячої Робочої партії в минулому місяці було визнано, що країна не досягла п’ятирічних цілей розвитку Був представлений новий п’ятирічний план, орієнтований на самостійність економіки.