Китайський вірус найбільш небезпечний для чоловіків, людей похилого віку і хворих

Китайський коронавірус, який отримав офіційну назву “COVID-19”, є найбільш небезпечним для хронічно хворих людей, літніх людей і медичного персоналу. За даними BBC, він найбільш смертельний для людей старше 80 років, причому у чоловіків ризик смертельного результату вище, ніж у жінок. Дані взяті з найбільш масштабного на сьогоднішній день дослідження інфекції, проведеного експертами Китайського центру з контролю і профілактики захворювань. Дослідження розглянуло детальну інформацію про 44 672 підтверджених випадків у Китаї.

Аналіз даних показує, що більше 80% випадків зараження вірусом “COVID-19” проходили в легкій формі, 13,8% були класифіковані як важкі, а 4,7% – критичні.

Загальна смертність від вірусу становить 2,3%, причому найвища (2,9%) знаходиться в провінції Хубей, де зараження почалося в кінці минулого року, а в іншій частині країни – 0,4%.

Найвищий рівень смертності спостерігається у людей 80 років і старше – 14,8%. До 39 років смертність була низькою – 0,2%, смертності серед дітей до 9 років не було.

Дослідження також показує, що чоловіки (2,8%) більш схильні до ризику смерті, ніж жінки (1,7%).

Також показано, які захворювання представляють підвищений ризик зараження “Covid-19”. Перш за все, це Серцево-судинні захворювання, за якими слідують діабет, хронічні респіраторні проблеми і гіпертонія.

Аналіз припускає, що зареєстрована тенденція до зниження захворюваності, ймовірно, є наслідком заходів, прийнятих владою.

Згідно з останніми даними Китаю, опублікованими вчора, інфіковані коронавірусом становлять 72 466 осіб, 1868 померло, більше 12 000 були вилікувані.

3019 людей, заражених Covid-19, є працівниками охорони здоров’я, сім з яких померли. Останньою жертвою вірусу серед медиків є Лю Цзімінь, головний лікар лікарні в місті Ухань, епіцентрі інфекції.