Американський фондовий ринок встановив рекорд зростання за 90 років

Основний індекс, який показує ділову активність на Нью-Йоркській фондовій біржі, Dow Jones, за підсумками вівторка, 24 березня, рекордно зріс на 2113 пункта або на 11,4 відсотка.

Для такого стрімкого зростання було відразу кілька підстав. Головною з них стала новина про те, що адміністрація президента Трампа і конгресмени практично домовилися про виділення гігантської суми грошей на підтримку американської економіки – 2 трильйони доларів. Ще кілька днів тому йшлося про один трильйон доларів.

Пожвавленню на фондовій біржі сприяли хороші новини про те, що спалах коронавирусной інфекції в Італії пішов на спад. Крім цього, економіка Китаю після виходу з карантину починає надолужувати згаяне. Практично всі великі підприємства країни відновили виробництво.

Також вчора фондовий індекс S&P 500, який включає 500 найбільших компаній Сполучених Штатів, виріс на рекордні 9,4 відсотка. Показник електронної біржі Nasdaq, яка спеціалізується на торгівлі акціями високотехнологічних компаній, піднявся на 8,1 відсотка.

Хороші новини з США і Китаю дають підставу для оптимістичних прогнозів розвитку всієї світової економіки. Президент Трамп і його команда, які хочуть залишитися при владі ще на 4 роки, зацікавлені в якнайшвидшому виході з кризи. До виборів залишається всього 7 місяців.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що експерти Bank of America офіційно заявили, що економіка США увійшла в період рецесії.

На думку міністра фінансів США Стівена Мнучіна, в найближчі місяці безробіття в країні може збільшиться на 20 відсотків.