Близько 1000 в’язнів звільняються в Німеччині, щоб знизити ризик зараження COVID-19

Суддя федеральної держави Північний Рейн-Вестфалія Пітер Бізенбах наказав звільнити близько 1000 ув’язнених, щоб знизити ризик поширення коронавіруса. Про це сьогодні заявив журнал «Фокус» з посиланням на ТАСС.

Розпорядження міністра юстиції було відправлено керівникам 36 в’язниць провінції. У ньому йдеться про необхідність звільнення тих, хто знаходиться у в’язниці і відбуває термін до 18 місяців. “Перш за все, ми відпускаємо штрафників за несплату штрафів”. Наказ не поширюється на осіб, які вчинили сексуальні злочини, і тих, хто може опинитися на вулиці, оскільки у них немає постійної адреси.

За словами Бізенбаха, цей крок допоможе «знизити ризик поширення вірусу», оскільки звільнить додатковий простір, який можна використовувати для ізоляції ув’язнених в разі зараження. «Однак це не відноситься до злочинців», – сказав він.

Поки відомий тільки один випадок зараженого ув’язненого в Німеччині. Він ізольований від своїх побратимів.

Між тим в Росії “очікується, що на наступному тижні нижня палата російського парламенту ухвалить закон, який передбачає позбавлення волі за недотримання карантинних заходів”, – заявив сьогодні її голова В’ячеслав Володін, цитований російськими ЗМІ. «Серед парламентських фракцій існує консенсус», – сказав він.

Порушення карантинних заходів може бути рівносильно тероризму, йдеться в заяві законодавчого органу.

Законопроект передбачає до семи років позбавлення волі, якщо через карантинні порушення загинуло більше однієї людини.

Очікується, що законопроект обов’язково пройде і у верхній палаті.

Росія ввела суворі карантинні заходи для всіх, хто в’їжджає на її територію, а також для тих, хто міг контактувати з кимось, зараженим вірусом.