Економіка США почала сповільнюватися

Про те, що економіка Сполучених Штатів увійшла в період рецесії повідомив Bank of America.

Відзначається, що до цього був зафіксований найтриваліший період в історії США, коли економіка безперервно зростала, а безробіття перебувало на рекордно-низькому рівні за останні 50 років. На думку аналітиків, причиною початку економічної кризи стала пандемія коронавірусної інфекції.

Економіст Bank of America Мішель Мейер повідомила: «Ми офіційно заявляємо, що економіка країни впала в рецесію і приєднується до решти світу, і це глибоке занурення».

Найближчим часом загрожує зростання безробіття. Багато американців втратять свої заощадження, що призведе до погіршення споживчих настроїв.

Згідно з оцінкою, зробленою аналітиками банку, зростання безробіття найближчим часом подвоїться. Число звільнених працівників буде збільшуватися приблизно на мільйон осіб на місяць протягом другого кварталу 2020 року і досягне 3,5 мільйона осіб.

Однак є і позитивні новини. Економічні експерти Bank of America вважають, що кризові явища скоро пройдуть, оскільки в липні фактор коронавируса вже так не впливатиме на економіку країни, як це спостерігається зараз.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що через пандемію коронавіруса економіка Німеччини в 2020 році скоротиться мінімум на 0,1 відсотка.

На думку міністра фінансів США Стівена Мнучіна, в найближчі місяці безробіття в країні може збільшиться на 20 відсотків.