Найбільше в ЄС їздять на громадському транспорті чехи, найменше литовці

За даними Австрійської транспортної організації (VCÖ), залізничний, трамвайний і автобусний транспорт використовується в Чеській Республіці більше, ніж в інших країнах Європейського Союзу.

За даними Європейської комісії, яка цитує дослідження організації, на другому місці йде Австрія, на третьому – Угорщина.

У Чеській Республіці людина проїжджає трьома перерахованими видами транспорту в середньому 3670 км на рік, а в Австрії – 3500 км.

В Австрії ж всього (включаючи особистий транспорт) одна людина проїжджає: 8 900 км на рік. Щоб захистити навколишнє середовище, людям пропонується використовувати більше громадського транспорту і менше автомобілів.

Угорці займають третє місце за кількістю кілометрів, пройдених поїздом, трамваєм і автобусом в рік. Жителі цієї країни проїжджають 3000 км на рік на громадському транспорті. Словенія знаходиться на 15-му місці з 2080 км, а Хорватія на 25-му місці з 1270 км.

Гірше Хорватії йдуть справи з Мальтою – 1150 км і Литвою з 1140 км.

«Для досягнення кліматичних цілей необхідно значно скоротити автомобільний рух в Європейському Союзі. Отже, попит на більш екологічний транспорт буде рости », – сказав експерт VCÖ Міхаель Швендінгер.