Рівень безробіття в Сполучених Штатах досяг рекордного мінімуму

Такого рекордного рівня безробіття в Сполучених Штатах Америки не було з 1969 року, на сьогоднішній день він становить 3,8 відсотка.
США фото

Стійке зростання американської економіки породжує все більший попит на кваліфіковану робочу силу. Пропозиція робочих місць знаходяться на рекордно високому рівні. Така ситуація на ринку праці сприяє тому, що рівень безробіття в країні досяг мінімуму за півстоліття.

Звіт про робочих місцях в США показує, що на сьогоднішній день практично кожен бажаючий знайти роботу житель країни без проблем підбере для себе підходящу вакансію, підприємства відчувають брак працівників.

Рівень безробіття серед афроамериканців та азійських американців неухильно знижується. Зменшилося безробіття і серед тих, хто має низький рівень освіти і навіть підлітків. За останній рік рівень безробіття серед 16-19-річних знизився з 14,1% до 12,8%.

За перші п’ять місяців цього року, згідно зі статистичними даними в економіці з’явилося 1 мільйон нових робочих місць, тільки в травні кількість робочих місць зросла на 223 тисячі, таким чином перевищивши очікування експертів.

Найбільше зростання чисельності робочих місць спостерігається у будівництві, роздрібній торгівлі та охороні здоров’я.

Як стверджують економісти, оскільки конкуренція між роботодавцями посилюється – це вплине на істотне зростання оплати праці американців. Десятки компаній вже оголосили про створення більш привабливих умов і соціальних пільг для залучення нових співробітників.

Джерело: www.eurabota.ua