ВНП в Греції:способи отримання

Греция фото

Греція – «колиска світової цивілізації і одна з найкращих країн-курортів планети. Жити в цій країні, після суворого і мінливого клімату України – мрія будь-кого. Країна біля узбережжя безлічі морів підходить не тільки для відпочинку, але роботи, а також бізнесу. Держава успішно подолало давній криза і сьогодні – дужче, ніж раніше.

Отримати ВНЖ в Греції мріють багато емігранти. В «країні еллінів» – комфортний клімат та багато можливостей для заробітку. Затребувані вакансії в галузях туризму, обслуговування і торгівлі. В цих же напрямках найвигідніше і організовувати бізнес, приречений на успіх.

Нижче, ви дізнаєтеся про поняття ВНП в Греції, ознайомитеся з процесом його отримання про оцініть свої шанси на успіх.

Вид на проживання в Греції для українців: що він з себе представляє

Вид на проживання в Греції називається «Адиа Диамони». Він являє собою пластикову картку. Нову форму документа уряд країни почав видавати з 2017 року, що відповідає вимогам ЄС.

Документ є пластиковою карткою з біометричними даними іноземного громадянина. Здача відбитків пальців займає кілька хвилин, однак після процедури робота в Греції та здійснення іншої діяльності стануть дуже простими і позбавлять вас від спілкування з бюрократами.

Отримати карту ВНП можна в спеціальних центрах – Децентралізованих Адміністрації Греції. Вони працюють швидко і чітко, що дозволяє реалізувати права особи з ВНП максимально швидко.

Отримання виду на проживання в Греції: умови та підстави

Вид на проживання в Греції доступний для всіх іноземних громадян, що хоча б один раз бував у країні, як турист. Також оформлення карти можливо для тих, хто хоче організувати бізнес в Греції.

Найпоширенішими вимогами для отримання ВНЖ в Греції є наступні:

-працевлаштування;

– возз’єднання сімей;

– навчання;

– інвестиції;

– започаткування бізнесу;

– купівля нерухомості;

– еміграція за бажанням (переїзд для фінансово незалежних осіб).

Як отримати ВНЖ в Греції: популярні сценарії

Еміграція до сім’ї. В Україні живуть кілька сотень тисяч етнічних греків, родичі яких живуть в Греції, а деякі оформили паспорт країни. Отримання ВНЖ можливо для наших співгромадян, родичі яких мають статус ПМЖ в країні або громадянство. Також реалізація можливості доступна при вступі в шлюбний союз з корінним греком або грекинею.

Проходження навчання. Освіта в Греції славиться ще з античних часів. Також деякі сфери науки слід досліджувати виключно в “Елладі” (історія, антропологія, археологія або туристичний бізнес). Вид на проживання в Греції в 2018 році найлегше абітурієнтам, що надходять у місцевий навчальний заклад, що беруть участь у навчальних програмах і т. д. Документ оформляється на рік, з умовою продовження перед кожним новим навчальним роком.

Працевлаштування. Для оформлення ВНЖ по роботі доведеться знайти місцевого роботодавця, який видасть вам офіційне запрошення і пред’явити документи, що підтверджують фінансову спроможність.

Установа власного підприємства. В Греції дуже вигідно вести аграрний, ресторанний, туристичний, готельний бізнес, а також займатися експортом товарів. Для реєстрації власного підприємства потрібно мати установчий капітал у 18 тисяч євро та 2 тисячі на накладні витрати. Однак вартість оформлення – дорога і доходить до 60 тисяч євро. Перед стартом роботи також потрібно отримати дозвіл з консульства, описати майбутню діяльність і надати бізнес-план. На підставі доцільності підприємства, урядом Греції буде видано дозвіл. Якщо засновниками була виконана погана підготовча робота, то їх чекає відмова.

Купівля будинку або квартири. Вид на проживання в Греції при купівлі нерухомості надається іноземним громадянам, котрі купили об’єкт ціною понад 200 тисяч євро. Оформивши угоди про купівлю-продаж, іноземець отримує ВНЖ, ПМЖ, а потім може просити про надання громадянства.

Переїзд за бажанням. Як ми вже раніше неодноразово згадували, в «Елладі» вкрай комфортно і вигідно жити. Щорічно сюди переїжджають десятки тисяч іноземців, які знайшли в Греції желаемуе “другу батьківщину”. ВНП в Греції для фінансово незалежних осіб надається всім, хто хоче жити на території країни і має гроші для здійснення своєї мети. Для еміграції в Грецію потрібно довести свою фінансову спроможність і мати дохід не менш ніж 2 тисяч євро за календарний місяць. Для сімейних необхідно мати ще 20% від первісної суми на партнера і ще 15% на дитину. Здобувач повинен мати житло і довести свою благонадійність. Імміграція в Грецію також буде спрощено для тієї категорії осіб, які зможуть претендувати на громадянство країни вже після семи років постійного проживання в ній.

Інвестиції. Отримати ВНЖ в Греції вийде при вкладенні в одне з підприємств не менше 300 тисяч доларів і створення не менше 10 нових робочих місць.

Вид на проживання в Греції на 10 років. Є окремим видом документа для іноземців, що проживають в країні не менше десяти років, і не представляють небезпеки для її безпеки. Видача документа визначається окремим законом 4251. Для підтвердження життя в Греції необхідно підтвердження з поліції, муніципалітету та органів зайнятості по регіону перебування.

Документи для ВНП в Греції

Бажаючим отримати вид на проживання в Греції в 2018 році потрібно потрібні такі документи:

– анкету-прохання у двох примірниках;

– фото;

– оригінали національного та закордонного паспортів;

– банківські виписки про стан рахунку;

– довідка про несудимість;

– медичні довідки про відсутність серйозних захворювань;

– страховка;

– документи з місця роботи (для осіб, які отримали запрошення від підприємства;

– довідка про наявність нерухомості (власної чи орендованої);

– установчі папери на підприємство (для бізнесменів);

– довідка про сплату реєстраційного збору.

Зазначимо, що терміни розгляду документів від кандидата на надання ВНП – не мають рамок. Терміни відповіді з міграційної служби – не називається. Це відповідає нормам ведення виробництва державних органів Греції та місцевого менталітету. Подавати документи на оформлення рекомендуємо відразу ж, після в’їзду в країну, до закінчення часу перебування в країні.

Продовжити термін дії документа необхідно не раніше, ніж за 3 місяці до закінчення попереднього дозволу. Для оновлення міграційного статусу потрібно заново зібрати і подати на розгляд згаданий вище пакет документів.

ВНП в Греції: ціна питання

Вартість реєстраційного збору для оформлення ВНЖ в цій країні складає 150 євро. Звертаючись до послуг посередників або правових захисників, які допомагають з бюрократичними та юридичними аспектами процедури, доведеться «викласти» від 1000 до 3000 тисяч євро.

Переваги ВНП в Греції

Греція – учасниця ЄС. Володарі її ВНП мають можливість безперешкодно подорожувати в межах об’єднання, мати доступ до місцевої банківської системи та користуватися іншими благами конфедерації.

Володарі ВНП мають право без обмежень проживати в країні з унікальною культурою, комфортним кліматом, красивою природою, смачною кухнею. Особи з ВНП можуть спокійно найматися на роботу, засновувати бізнес, проходити навчання в країні ЄС.

Якщо вас зацікавила можливість життя і роботи в Греції, то вакансії завжди доступні на нашому сайті.