Жінка з США арештована за крадіжку ноутбука Пелосі для продажу росіянам

“Федеральна влада США заарештували жінку, колишній партнер якої розповів, що вона вкрала ноутбук з офісу спікера Палати представників Ненсі Пелосі під час штурму Капітолію”, – повідомляє AP.

За словами представника Міністерства юстиції, Райлі Вільямс була заарештована вчора. Поки неясно, коли вона постане перед судом.

У неділю ФБР отримало ордер на арешт Вільямс, яка звинувачується не в крадіжці, а тільки в незаконному проникненні до Капітолію і організації заворушень.

Представники ФБР заявили, що колишній партнер затриманої повідомив владі, що бачив відео її друзів, на якому Вільямс забрала ноутбук і жорсткий диск з офісу Пелосі. Він попередив, що вона мала намір продати речі одному знайомому в Росії, який планував продати їх російській розвідці, але план не здійснився. Вкрадені речі або заховані, або знищені. ФБР продовжує розслідування справи.

Заступник глави адміністрації Пелосі підтвердив 8 січня, що ноутбук був вкрадений з конференц-залу, але комп’ютер використовувався тільки для презентацій.

Мати Вільямс, яка живе з нею в Гаррісберзі, штат Пенсільванія, сказала репортерам ITV, що її дочка раптово проявила інтерес до політики президента Дональда Трампа і ультраправих формів. Її батько повідомив владі, що в день протесту він разом з дочкою поїхав до Вашингтона, але вони не були весь час разом. Пізніше вони зустрілися, щоб повернутися до Гаррісбергу.