Населення США виросло найменше з моменту заснування держави

“У перший рік пандемії зростання населення США впало до найнижчого рівня з моменту створення країни. Причини – коронавірус обмежив імміграцію, вбив сотні тисяч людей, а багато жінок відклали вагітність”, – пише Associated Press.

Кількість людей у ​​США збільшилася лише на 0,1%, а з липня 2020 року до липня 2021 року до населення додалося ще 392 665 осіб. Таким чином, загальна чисельність досягла 331,8 мільйона людей, згідно з даними Бюро перепису населення США.

Населення Сполучених Штатів повільно зростало багато років, але пандемія посилила цю тенденцію. Минулого року вперше з 1937 року приріст склав менше 1 мільйона людей.

«Я очікував низького зросту, але не такого. Це показує, що пандемія зробила на нас величезний вплив у всіх сенсах, включаючи демографію», – сказав Вільям Фрей, старший науковий співробітник програми міської політики Брукінгського інституту.

“Після того, як пандемія закінчиться, у Сполучених Штатах, можливо, зрештою відбудеться скорочення смертності, але зростання населення навряд чи повернеться до попередніх років через низьку народжуваність. Це збільшить потребу в імміграції молодих працівників, податки яких можуть підтримати такі програми як соціальне забезпечення”, – сказав Фрей.

“В той же час багато молодих родин відкладають своє рішення завести дітей через фінансові проблеми”, – сказала Лінда Кан, професор Нью-Йоркського університету.

«COVID-19 був справді стрес-тестом для всієї нашої системи та того, як вона не змогла підтримати жінок та сім’ї. Жінки постраждали від пандемії набагато більше. Більшість із них втратили роботу або були змушені покинути її, щоб наглядати за дітьми вдома під час дистанційного навчання», – додала вона.

За даними, міжнародна міграція США призвела до чистого збільшення населення майже 245 000 людина. Воно скоротилося вдвічі порівняно з попереднім роком через обмеження Covid. Для порівняння, у 2016 році чистий приріст міжнародних мігрантів у Сполучених Штатах становив понад 1 мільйон людей.