Проливні дощі в Австралії викликали повені, але загасили пожежі

Проливні дощі затопили частини Східної Австралії, викликавши повінь в районі Сіднея, але також принесли деяке полегшення пожежникам, які продовжують боротися з десятками пожеж в штаті Новий Південний Уельс, повідомляє BTA з посиланням на Associated Press і Reuters.

За даними місцевої влади в Новому Південному Уельсі, 42 пожежі все ще тривають, а 17 з них досі не освоєні. Зливи, тим не менш, погасили 20 пожеж в південно-східному австралійському штаті.

Дощі, які були найбільш проливними за останні майже 20 років, також торкнулися деяких районів штату Квінсленд. Тільки для Сіднея очікується випадання 130 мм опадів протягом 24 годин до завтрашнього ранку, що буде найвищим рівнем опадів за один день з 5 лютого 2002 року.

Хоча вони допомагають з пожежами, ці проливні дощі також несуть в собі ризики. Влада попереджає про повені і зсуви в Новому Південному Уельсі, який є найбільшим населенням в Австралії.

Згідно з січневим щоквартальним прогнозом погоди в Австралії, очікується, що температура залишатиметься високою і випаде дуже мало опадів.