У Росії незадоволені тим, скільки витрачатися коштів на повернення недбайливих туристів

4 квітня Росія припинила авіаційні рейси з іншими країнами для перевезення росіян і іноземців. Іноземним авіакомпаніям надається можливість відправляти порожні літаки для польоту за своїми громадянами.

Минулого тижня Росавіація встановила квоти для повернення росіян: до 500 осіб в день в московському аеропорту Шереметьєво і 200 чоловік в регіональних аеропортах. Згідно з інформацією МЗС Росії, залишилося близько 25 000 чоловік, які хочуть повернутися, але не мають такої можливості.

Російський турист на острові Занзібар в Танзанії повідомив РІА Новини, що ціни на квитки на літак в обидва кінці виросли майже в 20 разів – з 60 000 до 1 мільйона рублів.

За повідомленням svpressa.ru, в Росії обговорюється наступне питання: чи потрібно навантажувати сотні людей (пілотів, бортпровідників, медиків, дипломатів, карантинні служби і т. д.), щоб недбайливі російські туристи повернулися з-за кордону?

По-перше, більшість з цих людей частково винні в ситуації, що склалася: вони вирушили відпочивати в розпал епідемії після того, як МЗС попередив їх не робити цього.

По-друге, їх повернення до Росії може виявитися небезпечним для інших, оскільки багато хто з них можуть бути носіями коронавіруса.

По-третє, чи згодні ці туристи сплатити вартість рятувальних заходів по евакуації. Більшість з них не бідні люди, раз вони знайшли гроші на далекі поїздки. Чи вони розраховують на кошти держави?

З іншого боку, це громадяни Росії, яких чекають їх близькі – мами, тата, діти …

Інтерфакс оголосив, що російський уряд вже виділив 500 мільйонів рублів (більше 10 мільйонів доларів) на оплату тимчасового перебування російських туристів на території зарубіжних країн.