У США є звіти, що повідомляють про застосування хімічної зброї в Сирії

Державний департамент США заявив, що Сполучені Штати мають багато повідомлень про застосування хімічної зброї урядовими силами Сирії на північному заході країни.
«У нас є інформація з багатьох джерел, в тому числі інтерв’ю з очевидцями нападів. Ці люди стверджують, що багато бійців опозиції опинилися в лікарнях з ознаками застосування хімічної зброї », – сказала прес-секретар Моргана Морган Ортагус.
Вона додала, що остаточні висновки ще не досягнуті, тому що розслідування ще триває.
Відповідно до опублікованого повідомленням, війська президента Сирії Башара Асада могли використовувати цю зброю на північному заході Сирії під час нападу на сили повстанців.
«Ми все ще збираємо інформацію про цю атаку, але ми повторюємо попередження: якщо режим Асада використає хімічну зброю, Сполучені Штати і їх союзники швидко і адекватно відреагують», – йдеться в заяві.
Президент США Дональд Трамп уже двічі керував повітряними атаками на сили Асада: в квітні 2017 року відповідь на напад з використанням заринової газу і рік потому в відповідь на хімічний напад на мирних жителів в місті Дума.