Створення SPACECOM – космічного командування армії США

Президент Дональд Трамп оголосив про створення космічного командування армії США – SPACECOM. Його очолить генерал ВВС. SPACECOM послужить захисту американських інтересів в космосі.
За словами президента, це рішення гарантує, що космічна перевага США ніколи не буде поставлена ​​під сумнів і загрозу.
Агентства вказують, що у Америки ще немає космічних військових сил. Конгрес США повинен погодитися. За даними ЗМІ, це відбудеться після того, як законодавці повернуться з серпневих канікул, незважаючи на скептицизм з боку деяких конгресменів обох партій.
Відповідно до припущень, космічні сили будуть здатні виявляти і знищувати ракети противника. Плани створити їх результат, серед іншого, боязні загрози великих військових і комерційних супутників для США.
Оголосивши про своє рішення в Рожевому саду Білого дому, президент пояснив, що космічне командування також буде використовувати ресурси інших збройних сил США.
«Так само, як ми визнали землю, повітря, море і кіберпростір необхідними полями битв, тепер ми будемо розглядати космос як незалежну область, контрольовану новим військовим командуванням», – сказав Трамп.
До теперішнього часу в Сполучених Штатах було п’ять типів збройних сил: сухопутні війська, військово-морський флот, військово-повітряні сили, корпус морської піхоти і берегова охорона.