В Англії введено повний карантин на чотири тижні

Сьогодні в Англії набув чинності повний чотиритижневий карантин. За даними BNR, з п’ятниці британський уряд запустив програму масового тестування на COVID-19 в Ліверпулі, одному з міст, які найбільше постраждали від пандемії.

В цілому кількість інфікованих у Великобританії за останні дні трохи знизилася, але кількість жертв, в свідоцтвах про смерть яких згадується COVID-19, вже перевищила 60 тисяч.

У Ліверпулі один з найвищих показників смертності від коронавіруса в країні. Останні дані показують 352 випадки смерті на 100 000 чоловік. При цьому в середньому по Англії 153 людини.

Спеціальна програма з тестування всього півмільйонного населення міста стартувала в Ліверпулі в п’ятницю. Кожному, хто живе або працює в місті, пропонують пройти обстеження незалежно від того, чи є у нього симптоми. Очікується, що результати будуть готові протягом години.

Пілотна схема в Ліверпулі спрямована на обмеження поширення інфекції шляхом визначення максимального числа інфікованих і вживання термінових заходів для розриву ланцюга передачі хвороби.

У той же час професор Стівен Поуїс, головний радник уряду з питань охорони здоров’я, висловив сумніви щодо раніше виражених амбіцій національної охорони здоров’я з обслуговування всіх пацієнтів з іншими захворюваннями під час другої хвилі пандемії. Його коментар послідував після того, як служби швидкої допомоги на північному заході Англії оголосили надзвичайний стан і попросили людей дзвонити тільки в разі смертельної небезпеки.