Стало зрозуміло, хто організував втечу Гона

Колишній офіцер спецназу армії США Майкл Тейлор і його помічник Джордж Зайек, імовірно причетні до організації втечі Карлоса Гона з Японії в грудні минулого року, отримали ордери на арешт в Токіо. За повідомленням агентства ТАСС, вони можуть бути звинувачені в переховуванні злочинця. У той же час було видано ще один ордер на арешт – самому Гону – за порушення закону про в’їзд і виїзд з країни.

Тейлор довгий час служив у спецназі армії США, відомому як зелені берети. Потім, як вказує Кіодо, він створив охоронну компанію для виконання різних завдань, в тому числі в Афганістані й Іраку. Агентство повідомляє, що він працює в компанії більше 10 років.

Після втечі з-під домашнього арешту Гон, за словами Кіодо, зустрів цих людей в готелі в Токіо, а потім прибув в Осаку на швидкісному поїзді. За даними агентства, колишній менеджер Nissan був доставлений з міжнародного аеропорту приватним бізнес-джетом, який 29 грудня вилетів до Туреччини. Там Гон пересів в інший приватний літак, який доставив його до Лівану, де він зараз перебуває.

Гон, який має громадянство у Франції, Бразилії та Лівані, був заарештований у Токіо 19 листопада 2018 року. Згідно з розслідуванням, він не задекларував свою винагороду в розмірі 9 мільярдів ієн (більше 80 мільйонів доларів) на посаді голови ради директорів Nissan з 2010 по 2018 рік. Він був звинувачений і в інших звинуваченнях. У квітні минулого року Гон був звільнений з в’язниці та відправлений під домашній арешт під заставу.