“Бойскаути Америки” збанкрутували – через справи про сексуальне насильство

Американська асоціація “бойскаутів Америки” подала до суду позов про захист від кредиторів, який фактично являє собою визнання банкрутства. Це сталося після серії випадків сексуального насильства над неповнолітніми, скоєних кілька десятиліть тому.

Очікується, що цей крок відкриє можливість виплати допомоги тим, хто піддався жорстокому поводженню в юності, беручи участь в програмах організації.

Справа про банкрутство була подана в штаті Делавер і дозволить об’єднати всі справи в одне в спробі досягти спільної угоди з позивачами замість того, щоб витрачати наявні кошти на розгляд на позов з кожним заявником окремо.

Через серію процесів і позовів про зловживання в Організації кілька штатів змінили свої закони і дозволили дітям, які зазнали насильства, порушити судовий розгляд, навіть якщо справи старі.

Очікується, що банкрутство організації не вплине на програми, які закликають до незалежності молоді за допомогою активного відпочинку на свіжому повітрі, таких як прогулянки або пікніки.

Тисячі чоловіків звинувачують лідерів бойскаутів у жорстокому поводженні, а деякі випадки відносяться до 60-х, 70-х і 80-х років ХХ століття. Пол Монс, адвокат, який представляє кількох колишніх жертв, написав у Twitter, що скаутська організація десятиліттями приховувала випадки сексуального насильства щодо хлопчиків. Незрозуміло, яка угода може бути досягнута між організацією та постраждалими.

«Ми діємо відповідно до наших принципів соціальної та моральної відповідальності і виплачуємо справедливу компенсацію жертвам», – йдеться в заяві “бойскаутів Америки”.