Аналена Бурбок, швидше за все, буде міністром закордонних справ Німеччини

“Вперше в Німеччині міністром закордонних справ може стати жінка. Союз 90 / Зелені висунув на посаду в наступному уряді країни співголову Аналену Бурбок. Роберта Хабека буде призначено віце-канцлером і міністром економіки. Він також відповідатиме за кліматичну політику”, – повідомляють світові агенції цитуються БТА.

Ці дві кандидатури, а також інші кандидатури на посади в кабінеті міністрів були оголошені вчора ввечері на початку процесу консультацій із зеленими для ратифікації коаліційної угоди, яку партія погодила із соціал-демократами та вільними демократами.

Зелені також призначили Джема Йоздеміра, колишнього лідера партії, міністра сільського господарства. Син робітника текстильної фабрики та вчителя, який приїхав до Німеччини як заробітчан у 1960-х роках, він стане першим членом німецької тристоронньої коаліції етнічного турецького населення, який отримав міністерську посаду.

У середу три партнери з коаліції представили своє бачення того, як Німеччина може здійснити «зелений» перехід, як прискорити цифровізацію та ухвалити ліберальну соціальну політику.

Зелені також призначили Енн Шпігель міністром у справах сім’ї та Штеффі Лемке міністром довкілля.

Результати голосування зелених за коаліційною угодою очікуються у перші вихідні грудня, коли очікується, що GSDP та PSVD ратифікують угоду.

Це означатиме, що соціал-демократ Олаф Шольц змінить Ангелу Меркель і стане федеральним канцлером на тижні, що починається 6 грудня.