Чим ризикують модератори YouTube?

Працівникам прислали на підписання заяви про те, що вони усвідомлюють всі ризики своєї роботи модераторами.

Посилаючись на The Verge, 20 грудня компанія Accenture, яка відповідає за забезпечення модерації контенту соцмережі YouTube, попросила підписати заяву про усвідомлення ризиків роботи всіх працівників. Підписанням цього документа, співробітники засвідчили все розуміння наслідків роботи і наприклад ймовірність посттравматичного синдрому.

Також The Verge опублікувала уривок із заяви в якому було написано: співробітник розуміє, що переглянутий їм матеріал може викликати занепокоєння і може вплинути на психічне здоров’я, а ще привести до посттравматичного стресового розладу. Всі співробітники, які підписали заяви зобов’язані користуватися програмою WeCare, та при необхідності звертатися до служб психічного здоров’я, крім цього потрібно інформувати керівництво або фахівців з питань персоналу в разі того, що робота стала негативно впливати на здоров’я працюючого.

Так при прийомі на роботу модераторів компанія Accenture інформує про потенційно тривожний контент. Таким чином ще про подібні ризики інформують і Facebook і Twitter. Адже подібна ситуація вже була у компанії-конкурента Accenture – компанії Cognizant. У працівника компанії Cognizant діагностували посттравматичний стресовий розлад після перегляду тривожного і насильницького складу матеріалу на платформі модерації.