Більше 20 000 людей вже інфіковані коронавірусом

За даними світових агентств, число пацієнтів, інфікованих коронавірусом в Китаї, досягло 20 438, при цьому 425 летальних результату.

Понад 23 200 людей мають підозри, що вони можуть бути інфіковані. На сьогоднішній день з лікарень виписано 632 людини.

Число хворих в Китаї за останні 24 години збільшилася на 3200, а число загиблих – на 64. За оцінками, стан майже 2800 осіб важкий, а ще 171 300 осіб перебувають на карантині.

За останніми даними, більше половини інфікованих знаходяться в провінції Хубей, адміністративним центром якої є місто Ухань. У Пекіні підтверджено 212 випадків захворювання, а в Шанхаї – 203, повідомляє ТАСС.

Крім Китаю, захворювання коронавірусом було зареєстровано ще в 23 країнах.

Китай погодився дозволити американським експертам в галузі охорони здоров’я прибути в країну в рамках місії Всесвітньої організації охорони здоров’я з дослідження і боротьби з поширенням вірусу, передають світові ЗМІ.

Вчора влада США оголосила про другий випадок передачі коронавірусу в Сполучені Штати і представила більш докладні плани перевірки для пасажирів, які повертаються з Китаю.

Пасажири, які прибувають в країну з цивільними авіалініями, будуть направлені в один з 11 аеропортів для подальшої оцінки їх здоров’я. Якщо у них з’являться симптоми захворювання як висока температура, громадяни США та іноземці, виключені з заборони, оголошеної минулого тижня, будуть перенаправлені на медичне обстеження, і їм не буде дозволено продовжувати свої поїздки. Рейси з евакуйованими співробітниками Держдепартаменту приземляються на військових базах, а пасажири будуть поміщені в карантин на 14 днів після від’їзду з Ухані.

На даний момент число інфікованих в США становить 11 осіб.

Австралійці, евакуйовані з Ухані, прибули на острів Пасхи, де вони залишаться на період карантину.

Літак з 243 пасажирами, екіпажем 14 осіб, чотирма пілотами і представниками Міністерства охорони здоров’я, приземлився на військовій базі приблизно в 1200 км на північ від Перта, після чого люди були відправлені двома меншими літаками на острів Пасхи.

Росія оголосила про перенесення щорічного інвестиційного форуму в Сочі, який повинен був відбутися наступного тижня через епідемію.

Форум, на якому зазвичай присутні високопоставлені політики та іноземні інвестори, був запланований на 12-14 лютого.

Вчора Росія оголосила, що може депортувати іноземців, якщо буде позитивний результат на коронавірус, а військові літаки евакуюють своїх громадян з провінції Хубей.