Протестуючі біля посольства США в Багдаді відступили

Прихильники підтримуваних Іраном ополченців в Іраку почали відступати від периметра посольства США в Багдаді після наказу лідерів ополченців припинити облогу, пише Washington Post.

Прихильники ополчення Катаїб Хезболла, які напали на посольство США в знак протесту проти авіаударів США в неділю, в результаті яких загинули 25 солдатів, провели ніч перед будівлею місії. Сьогодні вони почали збирати намети і відступати з цього району, зазначивши, що вони перемогли і тепер будуть наполягати на виведенні американських військ з Іраку в парламенті країни.

Газета зазначає, що це потенційне завершення кризи після того, як тисячі розгніваних прихильників ополченців спробували штурмувати посольство США в понеділок, змусивши Вашингтон направити додатковий загін морських піхотинців для охорони будівлі дипломатичної місії.

Незадоволені оголосили, що планують перебратися в район через річку Тигр, де будуть розбивати табір. Район знаходиться за межами укріпленої Зеленої зони, де знаходиться посольство, і не становить прямої загрози місії.

Президент США Дональд Трамп у вівторок заявив, що очікує від Іраку застосування сили для захисту посольства США в Багдаді.