Пожежі навколо Лос-Анджелеса. Евакуйовано понад 50 тисяч осіб

«Приблизно 50000 чоловік на північ від Лос-Анджелеса отримали наказ евакуюватися через пожежі, які торкнулися території, прилеглої до цієї багатомільйонної агломерації в штаті Каліфорнія. Ситуація ускладнюється сильним вітром»,- розповіли пожежники.
Всього за кілька годин полум’я охопило понад 2000 гектарів рослинності і загрожувало будинкам на околиці Санта-Кларіта, в 65 км на північ від Лос-Анджелеса.
Близько 500 пожежників, яким допомагають з повітря вертольоти і пожежні літаки, борються зі стихією.
Представниця пожежної охорони Каліфорнії Емі Хед заявила журналістам, що вони практично «переслідують пожежу».
Близько 2 тисяч осіб отримали наказ про евакуацію в невеликому містечку Гейсервіль, який оточують виноградники. Там, зокрема, розташовані апартаменти американського режисера Френсіса Форда Копполи»,- повідомляє агентство AFP.
Очевидці розповідають, що пожежа поглинула кілька будинків. Але в четвер увечері офіційні дані про втрати ще не були опубліковані.
«Якщо ви в Гейсервілле, евакуютеся прямо зараз»,- заявив вчора шериф округу Сонома.
З огляду на ситуацію, що склалася, каліфорнійські влада ввела надзвичайний стан. У четвер протягом дня спалахнули ще кілька пожеж на півдні штату, які були викликані сильними вітрами.
Уже кілька років Каліфорнія бореться з посухою, а висока температура і вітер ще більше підсилюють пожежі.
У північній Каліфорнії 180000 чоловік були відрізані від електрики, щоб запобігти виникненню іскор високовольтних ліній електропередач, таких як ті, що викликали кілька руйнівних лісових пожеж в останні роки. Оператори попереджають, що в якості запобіжного заходу вони також можуть відключити електрику приблизно 300000 клієнтів на півдні штату.