Європарламент протестує проти відмови прийняти до ЄС дві країни

Країни Європейського Союзу заблокували процес старту переговорів про вступ до об’єднання балканських республік Північна Македонія і Албанія.

Процес переговорів був припинений на вимогу представників таких західноєвропейських країн, як Данія, Нідерланди і Франція.

У Європарламенті прийняли рішення, що лідери об’єднання зараз не можуть досягти консенсусу про долю вступу до об’єднання Албанії та Північної Македонії.

Законодавчий орган Єдиної Європи вже висловив глибокий жаль про те, що країни розійшлися в думках з приводу розширення ЄС за рахунок країн Балканського регіону.

Читайте також: Безробітних у Польщі буквально вдень з вогнем потрібно шукати

В офіційному повідомленні зазначено, що Албанія та Північна Македонія досягли значного прогресу в процесі наближення до стандартів ЄС. Також висловлено несхвалення неприйняття ідеї розширення з боку Франції, Нідерландів і Данії.

В Європарламенті зазначили, що відмова від ідеї розширення ЄС за рахунок балканських країн є великою стратегічною помилкою. Парламентарії відзначили, що дане рішення посилає негативний сигнал іншим країнам Східної Європи, в тому числі і Україні.