Поліцейський застрелив чорношкіру дівчину-підлітка в Огайо

“Офіцер поліції в американському штаті Огайо застрелив чорношкіру дівчину-підлітка, яка нібито кинулася на іншу людину з ножем”, – повідомляє AFP.

Інцидент стався в напружений час на тлі зростаючого обурення расової несправедливістю і жорстокістю поліції в Сполучених Штатах і викликав протести в місті Колумбус.

Начальник міської поліції Майкл Вудс сказав, що офіцери відповіли на дзвінок служби екстреної допомоги у вівторок вдень від людини, яка боялася отримати ножове поранення. Поліція також оприлюднила деякі кадри з телекамери, якою знімав поліцейський, що стріляв в підлітка.

Дитячий офіс округу Франклін ідентифікував її, як 16-річну Ма’Кію Брайант.

«Ми думали, що важливо поділитися з співтовариством, щоб все було прозорим щодо цього інциденту, щоб дати їм деякі відповіді, які ми можемо дати на даний момент»,- сказав Вудс. На відео видно, як під час бійки до місця події з невеликим натовпом роззяв прибувають поліцейські. Один підліток кидається на іншого з чимось схожим на ніж, коли чутні постріли, і дівчинка падає на землю.

Пізніше було відмічено, як поліцейський вилучав у дівчини ніж.

Мер Колумбуса Ендрю Гінтер сказав, що смерть дівчинки була «жахливою, несамовитою ситуацією».

Він назвав це «трагічним днем ​​в місті Колумбус» і попросив своє місто помолитися за сім’ю дівчинки-підлітка. Гінтер сказав, що поліцейський на відео, ім’я якого не розголошується, «вжив заходів, щоб захистити ще одну молоду дівчину в нашому суспільстві».

Мати дівчини, Пола Брайант, розповіла місцевій радіостанції CBS: «Вона була дуже люблячою і миролюбної дівчиною. І це те, що я завжди буду пам’ятати ».