Петиція про заборону зброї зібрала 18000 підписів після інциденту з Болдуином

“Заклики до заборони на використання вогнепальної зброї в кіновиробництві посилилися після того, як актор Алек Болдуін застрелив одного з операторів Халін Хатчинс під час безглуздого інциденту і поранив режисера Джоела Соуса”, – повідомляє AFP.

Поліція все ще розслідує інцидент, який викликав в соціальних мережах чутки про протоколи безпеки. В даний час з’ясовується, чи відбувся інцидент в результаті людської помилки або був умисним.

Болдуін, який розповів про свої переживання після вбивства, співпрацює зі слідством.

Петиція на веб-сайті change.org, що закликає до заборони вогнепальної зброї в фільмах, зібрала понад 18 000 підписів до вечора неділі.

«Немає виправдання тому, що щось подібне знову відбудеться в 21 столітті», – свідчить текст петиції, поданої Бандаром Албуліві, сценаристом і режисером.

Дейв Кортес, демократ, обраний в сенат Каліфорнії, в суботу зробив заяву: «Існує гостра необхідність усунути тривожні порушення безпеки, які відбуваються на знімальному майданчику». Він сказав, що має намір прийняти закон, що забороняє бойову зброю на знімальному майданчику в Каліфорнії.

Ця проблема особливо болюча для Сполучених Штатів через численні збройні напади, за якими пішли дебати про посилення заходів щодо володіння і застосування зброї.