Польща відправила війська на кордон з Білоруссю через тиск мігрантів

“Як повідомляє AP, Польща направила сотні військовослужбовців до кордону з Білоруссю для підтримки прикордонників”, – заявив в середу міністр оборони Польщі на тлі припливу мігрантів, які прагнуть в’їхати в країну.

Міністр оборони Маріуш Блащак заявив, що в операції бере участь понад 900 польських солдатів. Вважається, що більшість мігрантів, які намагаються перетнути кордон, прибули з Іраку.

Заступник міністра внутрішніх справ Польщі написав у Твіттері, що кордон з Білоруссю закритий.

Польща, як Литва та інші країни Балтії, звинувачує авторитарний уряд президента Білорусі Олександра Лукашенка у відправці мігрантів через свої кордони, які також є зовнішнім кордоном Європейського Союзу.

Вони звинувачують Лукашенко в використанні мігрантів, як знаряддя «гібридної війни». Вони вважають, що ці дії є відповіддю на санкції ЄС, запроваджені щодо Білорусі після торішніх президентських виборів, які Захід вважає сфальсифікованими, а також на жорстокі репресії проти білоруських протестувальників.

Член Партії зелених в Польщі Урсула Сара Зелінська закликала в середу пожертвувати теплий одяг та їжу після того, як польські ЗМІ повідомили, що близько 50 осіб, включаючи дітей, виявилися в районі між польськими та білоруськими прикордонниками.