Влада Нью-Йорка не хоче, щоб люди здавали квартири туристам

Перевіряти будуть тих власників квартир, хто здає житло туристам.

Платити податки в Сполучених Штатах повинен кожен громадянин. За порушеннями стежать дуже строго. Прикладом може стати новина про те, що влада Нью-Йорка строго взялися за тих власників квартир, які хочуть трохи заробити, здаючи свої оселі туристам.

«Якщо ваша квартира здається в оренду кожен день, то це вже не ваша квартира. Це бізнес»,– заявив мер Нью-Йорка Білл де Блазіо.

Щоб перевірити законність здачі городянами своїх апартаментів, мерія Нью-Йорка через суд запросила у компанії Airbnb дані про 20 тисяч об’єктів нерухомості. Власники цих квартир повинні довести, що вони не порушують місцевий закон про короткострокову оренду. Також аналогічний запит був направлений і іншому інтернет-сервісу, який працює в місті, – HomeAway.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що в популярних серед іноземних туристів регіонах Греції в минулому році значно активізувалося будівництво житлових будинків.

Нещодавно голосуванням на ресурсі European Best Destinations туристи визначили Будапешт найкращим містом для відпочинку.