18 учнів у Румунії потрапили до лікарні після дезінфекції в школі

Вісімнадцять учнів початкової школи в Бухаресті опинилися сьогодні в лікарні зі скаргами на проблеми з диханням та головні болі, після проведення дезінфекції у школі, повідомляє Агентство Agerpress.

Раніше, того ж дня, Початкова школа 133 в столиці Румунії була евакуйована після того, як багато учнів почали скаржитися на проблеми з диханням та головні болі.

Шкільна інспекція муніципалітету Бухареста заявила, що дезінфекція необхідна через підтверджені випадки грипу. У протоколах процедури немає рекомендацій щодо заборони доступу до навчального закладу протягом наступних 24 годин, в результаті чого керівництво школи не скасувало заняття.

Сьогодні, після того, як учні 8-го класу поскаржилися на проблеми з диханням та головні болі, керівництво школи викликало Службу швидкої медичної допомоги та пожежну службу. На місце прибули різні фахівці, в тому числі група з хімічного, біологічного, радіологічного та ядерного захисту.

Було обстежено 23 дитини, 18 з них були госпіталізовані. Шістнадцять учнів  знаходяться в лікарні імені Григорі Александреску, а двоє дітей – в лікарні Марії Кюрі. За словами працівників медичних установ, у дітей були взяті зразки крові, їх стан був задовільним.

Сьогодні ввечері Міністерство охорони здоров’я оголосило, що інспектори з управління охорони здоров’я муніципалітету Бухареста вирішили, що школа залишитися закритою протягом трьох днів. Перевірка в навчальному закладі триває.