Huawei не вдалося виграти справу в США через потрапляння в чорний список

Суд США відхилив позов Huawei проти американської влади, з яким фірма протестувала проти заборони на роботу з федеральними агентствами та їх партнерами, повідомляє Politico. Відповідні положення містяться в законі Про федеральний бюджет на 2019 фінансовий рік. Вони також пов’язані з іншим телекомунікаційним гігантом з Китаю – ZTE.

Представники Huawei заявили, що закон був занадто різким і виборчим, що порушує конституційні права компаній, згаданих у ньому. Тепер в офіційній заяві, цитованій Reuters, китайська компанія заявила, що буде шукати інші юридичні шляхи для захисту.

З травня минулого року Huawei знаходиться в чорному списку США, який блокує шлях компанії до закупівлі американських компонентів і технологій. Однак з тих пір Вашингтон неодноразово відкладав санкції проти Huawei, що дозволило компанії купувати продукти, вироблені в США, для обслуговування мереж і оновлення програмного забезпечення для існуючих телефонів. Остання відстрочка була дана 18 листопада 2019 року строком на 90 днів.

Сполучені Штати звинувачують Huawei у співпраці з військовими і розвідувальними спецслужбами Китаю і можливе моніторингу спостереженні за клієнтами, переконуючи багато країн не використовувати інфраструктуру та обладнання Huawei при переході на стандарт стільникового зв’язку 5G. Китайська компанія наполягає на тому, що звинувачення є безпідставними, політично вмотивованими і порушують принципи ринкової конкуренції.