Україна і Великобританія підписали меморандум про будівництво військових кораблів і бази для київського військово-морського флоту

Україна і Великобританія підписали меморандум про спільне будівництво військових кораблів і баз для київського флоту. Про це повідомила прес-служба Міноборони України.

«В Одесі на борту корабля HMS Defender Королівського флоту заступник міністра оборони Великобританії з військових закупівель Джеремі Куїнн і заступник міністра оборони України Олександр Миронюк підписали меморандум про реалізацію проектів морського партнерства між промисловим консорціумом Великобританії і ВМС України», – йдеться в повідомленні.

Меморандум передбачає спільне проектування і будівництво військових кораблів в Україні та Великобританії, реконструкцію українських верфей і створення двох баз ВМС України.

«Це ще один крок у розвитку двостороннього співробітництва між Україною та Сполученим Королівством по зміцненню українського військово-морського флоту», – заявили в прес-службі Міноборони в Києві.

Учасники церемонії підписання також спостерігали за спільними навчаннями українських, британських і американських військових на борту корабля. Есмінець HMS Defender прибув до Одеси в п’ятницю. Це другий корабель британського флоту, що пришвартувався в місті за останні кілька тижнів після патрульного корабля берегової охорони HMS Trent.