До 2025 року Volkswagen розраховує стати лідером в області електромобілів

“У 2020 році автомобільний концерн Volkswagen потроїв продаж електромобілів. Очікується, що до 2025 року він займе лідируючі позиції на світовому ринку електромобілів”, – йдеться в повідомленні компанії.

На 2021 рік заплановано виробництво 1 млн. електромобілів. Протягом наступних п’яти років Volkswagen планує інвестувати близько 46 мільярдів євро в створення автомобілів з гібридними і електричними двигунами.

Компанія планує збільшити частку електромобілів в загальному обсязі продажів в ЄС до 60% до 2030 року.

“Електрифікація і дигитализация змінюють автомобілі швидше і радикальніше, ніж будь-коли раніше. Об’єднавши сильні сторони наших брендів, ми зможемо ще швидше розвивати наші технології”, – сказав глава концерну Герберт Дис.

В цьому році компанія очікує значного відновлення бізнесу після труднощів, викликаних пандемією коронавіруса. У наступні роки автомобільний концерн зробив ставку на підвищення прибутковості.

У листопаді Volkswagen заявив, що планує витратити близько 73 мільярдів євро на цифрові технології, електричні та гібридні автомобілі протягом наступних п’яти років. За 10 років компанія має намір випустити близько 70 моделей електромобілів, 20 з яких вже перебувають у виробництві.