Дрони доставляють ліки

“Місто Бентонвіль запустить пілотний проект з доставки ліків і товарів медичного призначення з використанням безпілотних літальних апаратів. Це спільний проект Walmart і Zipline”, – повідомляє сайт The Verge.

Раніше в цьому році Zipline оголосила, що співпрацює з лікарнею Північної Кароліни в області безконтактних поставок медичних матеріалів і засобів індивідуального захисту.

Перша національна система доставки безпілотних літальних апаратів Zipline була запущена в 2016 році, коли плазма крові повинна була бути доставлена ​​пацієнтам у віддалених районах Руанди.

Спеціальні дрони можуть доставити ліки менш, ніж за годину після оформлення замовлення. Система буде працювати в радіусі 80 км від магазину.

За словами Zipline, цей проект стане важливим кроком на шляху до використання дронів для американських дилерів. Партнерство з компанією Waltart, що базується в Бентонвіллі, є першим кроком до потенційних операцій в США по всій країні. Випробувальний період цієї системи почнеться на початку наступного року.