В Іспанії починається перше клінічне випробування вакцини проти Covid-19

Сьогодні в Іспанії почалося перше клінічне випробування вакцини проти COVID-19, виробленої фармацевтичною компанією Jansen, що входить до складу Johnson & Johnson. Тестування знаходиться на етапі 2 і буде проводитися в двох лікарнях Мадрида і однієї в Сантандер.

Вакцина Янсен буде тестуватися в двох групах: одна у віці від 18 до 55 років, а інша – старше 65 років. Ця друга фаза дослідження триватиме від чотирьох до шести місяців.

У Мадриді було відібрано 150 добровольців і 40 в Сантандері, яким будуть введені перші дози вакцини протягом 1 тижня. Раніше вони заявляли, що здорові і не хворіють на COVID-19.

У фармацевтичній компанії запевнили, що доклінічні результати показали, що препарат забезпечує дуже хороший захист від коронавіруса. При низьких дозах дослідження буде бачити, чи будуть тіла добровольців виробляти нейтралізуючі антитіла проти тих антигенів, які були введені.

Крім Іспанії вакцина буде протестована в Бельгії і Німеччини на 550 добровольцях. Перший етап вже пройшов в США і Бельгії.