В Іспанії роботодавці проти підвищення мінімальної заробітної плати

В Іспанії організації роботодавців заявили, що вони категорично проти підвищення мінімальної заробітної плати. Очікується, що це відбудеться до кінця 2021 року.

Головний аргумент роботодавців полягає в тому, що пандемія COVID-19 не тільки не закінчилася, але і серйозно позначається на економіці країни, тому порада уряду – почекати.

На сьогоднішній день мінімальна заробітна плата в Іспанії становить 950 євро. Профспілки запропонували уряду Педро Санчеса підвищити мінімальну заробітну плату на решту місяців року від 12 до 19 євро на місяць, тобто на 1,2 відсотка або 2 відсотки. Незважаючи на невелике зростання, організації роботодавців категорично проти.

За словами директора Іспанської конфедерації бізнес-організацій Антоніо Гараменді, вони в принципі не проти підвищення мінімальної заробітної плати, але не схвалюють того моменту, коли це планується.

Профспілки ж вважають, що це занадто “делікатно” з економічної точки зору.

Можливе підвищення мінімальної заробітної плати «може завдати великої шкоди», оскільки вона вже підвищена на 30%, і це сталося за останні три роки.

З іншого боку, для Гараменді на даному етапі більш важливо подумати про розширення можливостей інструментів, які допомагають компаніям в умовах пандемії. Їх закликають продовжити роботу, принаймні, до кінця грудня, оскільки багато галузей, як і раніше страждають, від кризи.