Десятки тисяч людей евакуйовано через пожежі в Колорадо (ВІДЕО)

Десятки тисяч людей було евакуйовано, а сотні будинків зруйновано лісовими пожежами, що охопили американський штат Колорадо. Про це повідомляє ВВС.

В окрузі Боулдер, на північ від Денвера, швидко поширюється полум’я, і ​​офіційні особи заявляють, що існує можливість смертельних випадків.

Близько 30 000 людей у ​​містах Луїсвіллі та Суперіорі було наказано покинути свої будинки.

Вітри зі швидкістю до 169 км/год швидко розповсюдили вогонь по регіону після історичної посухи. У той час, як попередні пожежі в Колорадо були у сільській місцевості, нинішній поширюється на приміські райони штату.

Як заявив шериф округу Боулдер Джо Пелл, причиною пожеж стали іскри від лінії електропередач та трансформаторів, повалені сильним вітром на висохлу траву.

За його словами, за кілька годин полум’я поширилося на площі приблизно 650 га та знищило 500 будинків. “З такою пожежею не можна боротися ніяк”, – сказав він. За словами шерифа, співробітники служб порятунку “просто намагалися випереджати полум’я та прибирати людей з його шляху”.

Пелл оголосив в окрузі Боулдер режим надзвичайного стану, що дозволило задіяти у боротьбі з пожежами Національну гвардію.

У свою чергу, губернатор штату Колорадо Джаред Поліс заявив, що полум’я за секунди охоплювало ділянки, які можна порівняти за площею з футбольними полями.

Повідомляється, що внаслідок пожеж постраждали і були госпіталізовані щонайменше шестеро людей.