У Франції перший тур місцевих виборів, мало хто голосує

Місцеві вибори у Франції. За оцінками соціологічних інститутів, лише 44-46, 5% французьких виборців скористалися своїм правом голосу, повідомляє AFP.

Мер Енн Ідальго перемагає в столиці Франції, Парижі, свідчать дані екзит-полу. Ідальго (Соціалістична партія) очолює перший тур муніципальних виборів, набравши 30,2% голосів, згідно з попередніми даними опитування соціологів з Ipsos-Sopra Steria.

Найближчий конкурент Ідальго – представник Республіканської партії Рашид Дат, за попередніми даними, набирає 22% голосів. Кандидат від Партії Емманюеля Макрона “Вперед, Республіка!”, Агнес Розен займає третє місце з 17,6%. На четвертому місці – Девід Беліард (11,6%), кандидат від Зеленої партії екологів (EELV), за ним слідує французький політик і математик Седрік Віллані (6,7%).

Перший тур муніципальних виборів відбувся, незважаючи на оголошену в країні епідемію коронавірусу. Як раніше повідомляв міністр внутрішніх справ Франції Крістоф Кастанер, явка на муніципальних виборах у Франції була набагато нижчою, ніж у попередні роки.

Ряд французьких політиків, у тому числі лідер партії EELV Яник Жадо, закликали відкласти другий тур виборів. Він повинен бути в наступну неділю і може бути відкладений.