Брат Флойда закликає утриматися від насильства і руйнування

Брат Джорджа Флойда, Теренс Флойд, вчора ввечері закликав протестуючих зберігати спокій. «Я прийшов сюди не для того, щоб руйнувати. Ось чому я закликаю вас утримуватися від насильства», – сказав він.

“Станом на даний момент, щонайменше, дві людини були вбиті під час вчорашніх акцій протесту в Сполучених Штатах”, – повідомляє BBC.

Згідно з коротким заявою поліції в Цицероні, передмісті Чикаго (Іллінойс), трагічний інцидент стався, коли натовп пограбував місцевий винний магазин. «Шістдесят чоловік були затримані», – сказав представник міської поліції, не повідомляючи подробиць.

“Щонайменше, сім поліцейських отримали поранення минулої ночі”, – повідомляють британські ЗМІ.

British Media Corporation також повідомила про двох поранених співробітників правоохоронних органів в місті Буффало (Нью-Йорк). “Автомобіль врізався в оточення, що охороняло демонстрацію. Співробітники міліції були оглянуті і виписані з лікарні. Водій автомашини був затриманий”, – повідомляє BBC.

Зіткнення між демонстрантами та правоохоронцями також були зареєстровані поліцією Сіетла, штат Вашингтон. Протестуючі закидали поліцію камінням та іншими предметами, а поліція відповіла водяними гарматами і сльозогінним газом. На даному етапі не було отримано жодної інформації про жертви зіткнень в північно-західному американському місті.

Влада міста Портленд (штат Орегон), зі свого боку, заявили, що демонстрація минулої ночі пройшла гладко.

Більше 40 міст в Сполучених Штатах були охоплені акціями протесту, що супроводжуються сценами насильства. Протестуючі вийшли на вулиці, щоб висловити своє невдоволення смертю Джорджа Флойда. 46-річний чорношкірий житель Міннеаполіса, штат Міннесота, помер після жорстокого поводження з боку поліції.

Брат Джорджа Флойда, Теренс Флойд, вчора ввечері закликав протестуючих зберігати спокій. «Я прийшов сюди не для того, щоб руйнувати. Ось чому я закликаю вас утримуватися від насильства », – сказав він.