Більшість американців співчувають протестуючим і не схвалюють дії Трампа

Згідно з новим дослідженням Reuters/Ipsos, більшість американців співчувають національним протестам з приводу загибелі неозброєного чорношкірого під час поліцейського арешту і не схвалюють реакцію президента Дональда Трампа на заворушення.

Демонстрації, деякі з яких переросли в насильство, почалися минулого тижня через загибель Джорджа Флойда від рук поліцейського. Офіцер звинувачується у вбивстві.

Опитування, проведене в понеділок і вівторок, показали, що 64% ​​американців «співчувають протестуючим», а 27% не схвалюють їх дії, 9% не впевнені.

Опитування оцінювало політичні ризики для Трампа, який зайняв жорстку позицію щодо протестуючих і пригрозив мобілізувати військових.

Понад 55% американців не схвалюють дії Трампа щодо стримування протестів, в тому числі 40% «рішуче» не схвалюють, а 1/3 підтримують лідера США, що нижче середнього рівня схвалення в 39%.

Окреме опитування Reuters/Ipsos показує, що колишній віце-президент США Джо Байден випереджає Трампа на 10%. Це найбільша перевага з квітня місяця, коли Байден оголосив про своє висунення на пост глави держави.

Американці розділилися через реакцію поліції. 43% вважають, що поліція робить хорошу роботу, а 47% не згодні.

В опитуванні взяли участь понад 1000 респондентів.