Влада хоче позбутися Пенсійного фонду

Останні кілька місяців голова комітету Верховної Ради з питань соціальної політики Галина Третьякова періодично повідомляє новини, які не можуть не хвилювати значну частину українського суспільства – пенсіонерів.

Тепер депутат заявила, що Пенсійний фонд скоро буде не потрібен, оскільки згідно з новим законодавством, буде введена накопичувальна система пенсій.

За словами Галини Третьякової, такий намір обумовлений тим, що контролювати Пенсійний фонд практично неможливо, а це потрібно робити, оскільки від цього залежать виплати пенсій.

Як повідомляла Третьякова, на сьогоднішній день робота над запровадженням накопичувальної пенсійної системи триває. Зокрема Третьякова пояснила: «Ми звернулися до державного казначейства, щоб організувати щось схоже на систему американського пенсійного забезпечення».

За словами депутата, якщо цей метод буде працювати, держава зможе запропонувати українцям три види пенсій.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що збільшується дефіцит Пенсійного фонду і старіння нації є основними причинами для підвищення пенсійного віку.

В Україні швидкими темпами йде скорочення кількості працездатних жителів країни, що вже здійснює великий тиск на ринок праці в країні.