На престол зведений новий сербський патріарх

Новий глава Сербської Православної Церкви (СПЦ) Патріарх Порфирій був возведений на престол сьогодні на спеціальній церемонії в соборі Святого Сави в Белграді. Про це повідомляє сербська газета «Політика».

Актом інтронізації новий патріарх приймає на себе всі права і обов’язки, що належать йому відповідно до канонів і церковного статуту.

Митрополит Добросанскій Христос, як охоронець престолу, вручив йому знак патріаршого поста. Літургія Святителя відбулася в кафедральному соборі, в якому була здійснена церемонія урочистої інтронізації нового 46-го Сербського Патріарха членами Синоду Сербської Православної Церкви на чолі з самим Порфирієм.

На літургії також були присутні президент Сербії Олександр Вучич, член президії Сербії Мілорад Додік і президент Республіки Сербської Зелко Цвіяновіч. Президент Вучич повинен зустрітися з новим патріархом Сербської Православної Церкви після його інтронізації. Муфтій Белграда Мустафа Юсуфспахіч, архієпископ Станіслав Хочевар і міністри уряду Сербії також взяли участь в інтронізації Патріарха Порфирія.